Zapečený losos
Suroviny
600 g lososa
10 g čerstvé bazalky
10 g čerstvého tymiánu
20 g petrželky
300 g nastrouhané střídky z veky
1 vejce
sůl, pepř
máslo
1 citrón
2 polévkové lžíce bílého vína
Zelenina:
100 g brokolice
100 g čerstvého chřestu
100 g mrkve
100 g cukety
máslo
sůl
Postup
Lososa naporcujeme na 4 díly, osolíme a pokapeme citrónem. Na pánvi opečeme po obou stranách. Strouhanku z veky, bylinky, víno a vejce smícháme, osolíme, opepříme a směsí potřeme lososa. Dáme ho do trouby zapéci. Zeleninu uvaříme (nejlépe na páře, aby neztratila barvu) a podáváme jako přílohu, politou rozpuštěným máslem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 6 367x
Komentáře receptu Zapečený losos
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!