Grilované kapří podkovy v česnekové marinádě

Suroviny

8 kusů kapřích podkov
2 větší citróny
1 lžíce rybího koření
2 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
1/2 svazku petrželky
snítka čerstvého oregana

recept nemá fotografii

Postup

Kapří podkovy očistíme, opláchneme a osušíme. Česnek oloupeme a utřeme. Petrželku opláchneme, necháme okapat a nasekáme najemno. Šťávu z jednoho citronu vymačkáme do větší mísy, přidáme rybí koření, olivový olej, utřený česnek a nasekanou petrželku s oreganem. Vše důkladně zamícháme.

Do připravené marinády dáme rybí podkovy a necháme je alespoň 3 hodiny marinovat. Potom podkovy zabalíme do alobalu společně s citronem, který jsme nakrájeli na plátky. Položíme na rozpálený gril a pečeme asi 30 minut. Během grilování rybu obracíme, nejlépe speciálními kleštěmi na grilování. Hotovou rybu podáváme například s čerstvým pečivem.

Pozn.: Ryby jsou velmi vhodné na grilování, protože jejich příprava trvá krátkou dobu. Ryba se někdy při grilování rozpadá, proto ji pečeme zabalenou v alobalu nebo celé ryby grilujeme v praktických obracečích.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 737x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10,00 (počet: 1) 10,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Grilované kapří podkovy v česnekové marinádě


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist