Grilované kapří podkovy v česnekové marinádě
Suroviny
8 kusů kapřích podkov
2 větší citróny
1 lžíce rybího koření
2 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
1/2 svazku petrželky
snítka čerstvého oregana
Postup
Kapří podkovy očistíme, opláchneme a osušíme. Česnek oloupeme a utřeme. Petrželku opláchneme, necháme okapat a nasekáme najemno. Šťávu z jednoho citronu vymačkáme do větší mísy, přidáme rybí koření, olivový olej, utřený česnek a nasekanou petrželku s oreganem. Vše důkladně zamícháme.
Do připravené marinády dáme rybí podkovy a necháme je alespoň 3 hodiny marinovat. Potom podkovy zabalíme do alobalu společně s citronem, který jsme nakrájeli na plátky. Položíme na rozpálený gril a pečeme asi 30 minut. Během grilování rybu obracíme, nejlépe speciálními kleštěmi na grilování. Hotovou rybu podáváme například s čerstvým pečivem.
Pozn.: Ryby jsou velmi vhodné na grilování, protože jejich příprava trvá krátkou dobu. Ryba se někdy při grilování rozpadá, proto ji pečeme zabalenou v alobalu nebo celé ryby grilujeme v praktických obracečích.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 737x
Komentáře receptu Grilované kapří podkovy v česnekové marinádě
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!