Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Suroviny
600 g kančí vykostěné kýty
60 g sádla
100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
50 g cibule
100 g šípkové zavařeniny
20 g slaniny
40 g hladké mouky
1/2 citrónu
5 cl červeného vína
sůl
nové koření
celá skořice
ocet
pískový cukr
Postup
Očištěnou a na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli osmahneme na polovině sádla. Přidáme nové koření, nakrájený oloupaný citron a do hrnce dáme opranou a odblaněnou, slaninou prošpikovanou, osolenou kančí kýtu. Podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme do měkka za občasného podlévání vypečenou šťávou. Měkké maso vyndáme. Šťávu zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili ze zbytku sádla a mouky, přidáme zavařeninu, víno, skořici, dle chuti osladíme, okyselíme a dosolíme. Vše důkladně zamícháme. Omáčku vaříme dokud nezhoustne. Na závěr ji propasírujeme přes jemný cedník.
Kýtu nakrájíme na slabší plátky a přelijeme šípkovou omáčkou. Jako přílohu podáváme houskový nebo bramborový knedlík.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 194x
Komentáře receptu Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!