Kapří špízy s bazalkovou omáčkou I.
Suroviny
600 g vykostěných filetů z kapra
citrónová šťáva
2 červené cibule
150 g žampionů
2 červené papriky
200 g bílého jogurtu
hrst nasekané čerstvé bazalky
4 lžíce oleje
mletý bílý pepř
sůl
mletý černý pepř
Postup
Filety pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, nakrájíme na kostky a necháme chvíli odležet. Cibule oloupeme, rozkrojíme a rozebereme na plátky. Žampiony nakrájíme na čtvrtinky, papriky na kostičky.
Na špejle střídavě napichujeme kapra, cibuli, papriky a žampiony. Špízy opečeme na pánvi na oleji, potom přendáme do pekáčku a dopečeme 10 – 15 minut při 190 °C. Podáváme s jogurtovým dipem (dip: jogurt smícháme s bazalkou, solí a pepřem).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 873x
Komentáře receptu Kapří špízy s bazalkovou omáčkou I.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!