Pečená vepřová plec se zelím, bramborami a klobásami
Suroviny
700 g vykostěné vepřové plece
4 grilovací klobásy
4 silnější plátky slaniny
hlavička bílého zelí
2 lžíce olivového oleje
12 menších brambor
2 hrnky suchého bílého vína
5 bobkových listů
10 kuliček černého pepře
sůl
Postup
Troubu předehřejeme na 180 °C. Zelí nakrájíme na proužky, přidáme trošku soli, zalijeme polovinou hrnku vody a dáme do hrnce s pokličkou. Necháme na mírném ohni 10 minut vařit.
Brambory mezitím dáme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme 12 minut. Brambory slijeme, promícháme s olejem a osolíme. Zelí přendáme do pekáčku. Přidáme osolené maso, slaninu a koření. Zalijeme půlkou hrnku vody. Pečeme 30 minut, potom přilijeme víno a ještě hodinu pečeme. Potom přidáme brambory a klobásky, dalších 30 minut pečeme. Pokud máme málo šťávy, přilijeme během pečení vodu. V průběhu pečení maso, slaninu a klobásky obracíme. Po upečení maso nakrájíme na plátky a podáváme s ostatními surovinami, poléváme vypečenou šťávou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 331x
Komentáře receptu Pečená vepřová plec se zelím, bramborami a klobásami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!