Houbové ragú s žemlovými knedlíčky
Suroviny
HOUBOVÉ RAGÚ:
600 g sezonních hub
1 lžíce másla (příp. olivového oleje)
1 lžíce nakrájené cibule
1 lžička nakrájeného česneku
2 rajčata bez jádřinců nakrájená na kostičky
6 cherry rajčat
5 cl suchého bílého vína
1 dcl zeleninového vývaru (kuřecí, hovězí...)
1 dcl smetany
sůl
pepř
tymián
drcený kmín
jarní cibulka
ŽEMLOVÉ KNEDLÍČKY:
1 toustový chleba bez kůrky
4 vejce
1 lžíce másla
lahůdková cibulka
2 dcl mléka
muškátový oříšek
sůl
Postup
HOUBOVÉ RAGÚ: Na rozpálené pánvi orestujeme houby a dáme stranou.Na rozpuštěném másle zesklovatíme cibuli a tymián, zalijeme vínem a necháme vyvařit. Přidáme žampióny a česnek, krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a zjemníme smetanou. Necháme svařit na požadovanou hustotu a přidáme orestované hříbky. Nakonec přidáme nakrájená rajčata a lahůdkovou cibulku.
ŽEMLOVÉ KNEDLÍČKY: Toustový chleba nakrájíme na kostičky a opečeme v troubě při 150 °C 30 min., smícháme s mlékem a necháme namočit. Přidáme lahůdkovou cibulku, sůl, muškátový oříšek, žloutky a vyšlehané bílky se solí. Vše smícháme v jednu hmotu. Pozor, těsto nehněteme, ale spíše „kypříme“. Vytvarujeme malé kuličky, které vaříme v páře 5 – 7 min. a poté servírujeme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 241x
Komentáře receptu Houbové ragú s žemlovými knedlíčky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!