Moravský vrabec
Suroviny
350 g vepřové plece
300 g libového vepřového bůčku
2 cibule
4 stroužky česneku
10 g hladké mouky
kmín
sůl
Postup
Maso nakrájíme na kostky a dáme do pekáčku. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na kousky a přidáme k masu. Osolíme, okmínujeme. Vše promícháme a dáme péct do trouby předehřáté na 250.C. Nejprve pečeme zprudka asi 15 minut a pak teplotu v troubě snížíme na 180.C. Podle potřeby podléváme a pečeme doměkka. Měkké maso vyjmeme a výpek zaprášíme moukou, zalijeme vodou a povaříme. Pak maso vrátíme zpět.
Podáváme s bramborovými nebo chlupatými knedlíky a červeným zelím.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 7 091x
Komentáře receptu Moravský vrabec
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!