Svíčkové řezy s lečem
Suroviny
600 g hovězí svíčkové
červené víno
4 lžíce sádla
4 zelené papriky
3 zralá rajčata
50 g anglické slaniny
sůl
mlet pepř
olej
Postup
Ze svíčkové okrájíme lojové části, odblaníme, opláchneme a osušíme. Nakrájíme na tenčí řezy, opepříme, polijeme olejem a vínem a složené na sobě dáme na chladné místo. Sádlo rozpustíme, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou papriku a pomalu dusíme. Rajčata očistíme, zbavíme jadérek, přidáme k paprice, vše osolíme a dusíme doměkka.
Odleželé řízky srovnáme na grilovací rošt, ještě trošku pokapeme vínem a po každé straně grilujeme 5 minut. Na mísu dáme lečo, dáme na ně hotové maso a polijeme rozpuštěnou slaninou. Jako přílohu podáváme brambory.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 999x
Komentáře receptu Svíčkové řezy s lečem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!