Zapečené kuřecí maso s bramborami a smetanou
Suroviny
4 plátky kuřecích prsou
900 g brambor
150 g anglické slaniny
40-100 ml smetany ke šlehání
5-6 stroužků česneku
mletý kmín
sůl, pepř
máslo na vymazání pekáčku
olej
200 g strouhaného eidamu
Postup
Maso osolíme, opepříme a opečeme na oleji zprudka po obou stranách. Brambory oloupeme a nakrájíme je na tenké plátky a lehce osolíme. Pekáček vymažeme máslem. Na dno naskládáme do výšky asi 2 cm brambory, na ně položíme maso zabalené do plátků anglické slaniny a na ně naskládáme zbytek bramborových plátků. Do smetany vmícháme sůl, kmín a prolisovaný česnek a nalijeme ji na brambory. Pečeme v předehřáté troubě při 220.C asi 20-30 minut zakryté alobalem nebo vrchním pekáčkem (do změknutí brambor). Pak je posypeme sýrem a dopečeme dozlatova.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 28 475x
Komentáře receptu Zapečené kuřecí maso s bramborami a smetanou
anonym: | pondělí 15. října 2012 |
On myslel zřejmě tvrdou cibuli :D | |
anonym: | pondělí 13. srpna 2012 |
Snad CIBULI, ne!!?? | |
anonym: | čtvrtek 15. března 2012 |
Ahoj, Já tam dávám spolu s bramborami i cibuly. | |
anonym: | pondělí 22. března 2010 |
Jak někdo může napsat ve slově syrové měkké I, to nepochopím!! | |
David: | pondělí 25. ledna 2010 |
Můžete tu fotku poslat na email kucharka@isoftware.cz a my jí přidáme. | |
anonym: | neděle 24. ledna 2010 |
Dělám to podobně, akorát dno pekáče vyskládám vrstvou bramborových plátků, které předtím opatlu mírně olejem s česnekem, majoránkou a solí, pak dám tenké,sirové,naklepané kuřecí plátky (slanina je dobré vylepšení), další vrstvu brambor a celé to zaliju kelímkem šlehačky. Peču asi 40min na 190C, aby byla horní vrstva brambor do zlatova a ne moc vysušená. Poslal bych fotku, kdybych věděl jak. Pavel | |
anonym: | pondělí 27. října 2008 |
Mě osobně to strašně chutná,vařím to i bez receptu!! Ale rád se přiučím... Přítelkyně se těší až přijde z práce... Smíchám vepřové s kuřecím.... Do smetany se dá přidat i mléko trochu nebo žloutek.... FREDY |
|
anonym: | pondělí 10. prosince 2007 |
Moc díky asi tam bylo hodně toho másla.Tak snad se to příště povede. Jarmila |
|
anonym: | sobota 8. prosince 2007 |
Jídlo jsem uvařila (viz foto). Napadlo mě, že možná se Vám šlehačka nesrazila, bílé kousky na bramborách byl možná nadrcený česnek. V pekáčku zůstává opravdu jen troška šlehačky s vypečenou šťávou z masa a slaniny a máslo, kterým byl vymazán pekáček (mohu poslat fotky). Možná bylo moc právě toho másla. Zdena | |
anonym: | středa 5. prosince 2007 |
Moc dík. Přítel se totiž na to moc netvářil nadšeně Jarmila |
|
anonym: | pondělí 3. prosince 2007 |
Ahoj, v pekáčku by neměla zůstat žádná voda, ale jen taková hustší omáčka. Vypadá to, že šlehačka nebyla čerstvá. Pokusím se o víkendu jídlo připravit a vyfotit. Zdena | |
anonym: | pondělí 3. prosince 2007 |
Ahoj vyzkoušela jsem recept ale v pekáči mi zůstalo hodně vody-šťávy a smetana se mi srazila.Tak bych potřebovala poradit co jsem udělala špatně. Díky Jarmila |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!