Zapečené kuřecí maso s bramborami a smetanou

Suroviny

4 plátky kuřecích prsou
900 g brambor
150 g anglické slaniny
40-100 ml smetany ke šlehání
5-6 stroužků česneku
mletý kmín
sůl, pepř
máslo na vymazání pekáčku
olej
200 g strouhaného eidamu

ukázka receptu Zapečené kuřecí maso s bramborami a smetanou
Posunovut vlevo
ukázka receptu Zapečené kuřecí maso s bramborami a smetanou ukázka receptu Zapečené kuřecí maso s bramborami a smetanou ukázka receptu Zapečené kuřecí maso s bramborami a smetanou ukázka receptu Zapečené kuřecí maso s bramborami a smetanou
Posunout vpravo

Postup

Maso osolíme, opepříme a opečeme na oleji zprudka po obou stranách. Brambory oloupeme a nakrájíme je na tenké plátky a lehce osolíme. Pekáček vymažeme máslem. Na dno naskládáme do výšky asi 2 cm brambory, na ně položíme maso zabalené do plátků anglické slaniny a na ně naskládáme zbytek bramborových plátků. Do smetany vmícháme sůl, kmín a prolisovaný česnek a nalijeme ji na brambory. Pečeme v předehřáté troubě při 220.C asi 20-30 minut zakryté alobalem nebo vrchním pekáčkem (do změknutí brambor). Pak je posypeme sýrem a dopečeme dozlatova.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 28 475x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,00 (počet: 28) 8,00 28 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapečené kuřecí maso s bramborami a smetanou

anonym: pondělí 15. října 2012
On myslel zřejmě tvrdou cibuli :D
anonym: pondělí 13. srpna 2012
Snad CIBULI, ne!!??
anonym: čtvrtek 15. března 2012
Ahoj, Já tam dávám spolu s bramborami i cibuly.
anonym: pondělí 22. března 2010
Jak někdo může napsat ve slově syrové měkké I, to nepochopím!!
David: pondělí 25. ledna 2010
Můžete tu fotku poslat na email kucharka@isoftware.cz a my jí přidáme.
anonym: neděle 24. ledna 2010
Dělám to podobně, akorát dno pekáče vyskládám vrstvou bramborových plátků, které předtím opatlu mírně olejem s česnekem, majoránkou a solí, pak dám tenké,sirové,naklepané kuřecí plátky (slanina je dobré vylepšení), další vrstvu brambor a celé to zaliju kelímkem šlehačky. Peču asi 40min na 190C, aby byla horní vrstva brambor do zlatova a ne moc vysušená. Poslal bych fotku, kdybych věděl jak. Pavel
anonym: pondělí 27. října 2008
Mě osobně to strašně chutná,vařím to i bez receptu!! Ale rád se přiučím... Přítelkyně se těší až přijde z práce... Smíchám vepřové s kuřecím.... Do smetany se dá přidat i mléko trochu nebo žloutek....
FREDY
anonym: pondělí 10. prosince 2007
Moc díky asi tam bylo hodně toho másla.Tak snad se to příště povede.
Jarmila
anonym: sobota 8. prosince 2007
Jídlo jsem uvařila (viz foto). Napadlo mě, že možná se Vám šlehačka nesrazila, bílé kousky na bramborách byl možná nadrcený česnek. V pekáčku zůstává opravdu jen troška šlehačky s vypečenou šťávou z masa a slaniny a máslo, kterým byl vymazán pekáček (mohu poslat fotky). Možná bylo moc právě toho másla. Zdena
anonym: středa 5. prosince 2007
Moc dík. Přítel se totiž na to moc netvářil nadšeně
Jarmila
anonym: pondělí 3. prosince 2007
Ahoj, v pekáčku by neměla zůstat žádná voda, ale jen taková hustší omáčka. Vypadá to, že šlehačka nebyla čerstvá. Pokusím se o víkendu jídlo připravit a vyfotit. Zdena
anonym: pondělí 3. prosince 2007
Ahoj
vyzkoušela jsem recept ale v pekáči mi zůstalo hodně vody-šťávy a smetana se mi srazila.Tak bych potřebovala poradit co jsem udělala špatně.
Díky Jarmila

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist