Tykev s hovězím masem
Suroviny
500 g hovězího masa
500 g rajčat
1 kg tykve
polévková zelenina
250 ml vody
3 cibule
3 lžíce oleje
2 lžíce nakrájené bazalky
sůl
čerstvě mletý pepř
ocet (příp. citrónová šťáva)
Postup
Maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou a osušíme. Polévkovou zeleninu očistíme. Vodu přivedeme k varu a dáme do ní maso a zeleninu, osolíme. Vaříme asi hodinu a sbíráme pěnu z vývaru. Maso vyndáme a nakrájíme na kostky. Vývar přecedíme.
Tykev oloupeme, lžící vyškrábeme jádra a dužinu nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Olej rozehřejeme a osmahneme na něm cibuli, přimícháme tykev a dusíme asi 5 minut. Rajčata krátce spaříme vařící vodou, ochladíme ve studené vodě, oloupeme a rozkrájíme na poloviny a spolu s masem a vývarem přidáme k tykvi. Do polévky zamícháme bazalku a povaříme 5 minut. Dle chuti přidáme citrónovou šťávu.
Jako příloha se hodí tmavý chléb.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 355x
Komentáře receptu Tykev s hovězím masem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!