Francouzské Ratatouille
Suroviny
2 velké cibule
1 malý lilek
1 malá cuketa
10 cherry rajčátek
1 žlutá paprika
1 červená paprika
3 stroužky česneku
oliv.olej
bylinky:
tymián
majoránka
bazalka (možno i sušené)
sůl
pepř mletý
červené víno cca 1 dcl.
Postup
Cibuli nakrájíme na větší kusy, lilek na plátky a nechat vypotit, pak setřít papírovým ubrouskem. Cuketu nakrájíme na kolečka, papriky na větší kusy.
Na velikou pánev, nejlépe Wok platinium, protože se nic nepřichytí, dáme všechny jmenované suroviny, osolíme, nasypeme dle chuti bylinky, co kdo má rád, zastříkneme olivovým olejem (1 lžíčka), chvilku podusíme a nalijeme červené víno,které necháme skoro vypařit - to vše bez poklice. Promícháme a nakonec do hotového nastrouháme stroužky česneku.
Podáváme s opečenou nasucho bagetou, třeba z toustovače.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 350x
Komentáře receptu Francouzské Ratatouille
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!