Kotlety na víně se sýrovou omáčkou
Suroviny
4 vepřové kotlety
1 lžíce hladké mouky
80 g másla
250 ml bílého vína
50 g eidamu
1 hrst čerstvého nasekaného pórku
sůl
Postup
Maso omyjeme a papírovou utěrkou osušíme. Lehce ho po obou stranách naklepeme. Maso nakrojíme po okrajích, aby se při opékání nezkroutilo. Osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Na vyšší pánvi rozehřejeme máslo a kotlety na něm z obou stran dozlatova osmahneme - cca 3 minuty z každé strany. Opečené maso necháme na pánvi, zalijeme vínem, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Tvrdý sýr najemno nastrouháme. Měkké kotlety vyndáme z pánve a uchováme teplé. Zbylou šťávu zahustíme připraveným sýrem a pět minut povaříme.
Nakonec omáčku přeléváme přes porce masa až na talířích. Podáváme s vařenou rýží a ozdobenou sekaným pórkem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 623x
Komentáře receptu Kotlety na víně se sýrovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!