Salát Caesar

Suroviny

2 kuřecí prsa
špetka kari
mletý pepř
sůl
olivový olej
4 plátky anglické slaniny
1 římský salát
150 g parmazánu
2 žemle (veka nebo bageta)

DRESINK:
2 žloutky
střik vinného octa
lžička dijonské hořčice
lžička krystalového cukru
100 ml oleje
stroužek česneku
4 ančovičky
sůl
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Očištěná kuřecí prsa osolíme, posypeme pepřem a špetkou kari. Lehce zakápněme olejem a vše vetřeme do masa. To opečeme na oleji, ve kterém právě rozpékáme proužky slaniny. Pečivo pokrájené na centimetrové kostičky vysušíme ve středně vyhřáté troubě do křupava.

Žloutky s vinným octem, cukrem, hořičcí, pepřem a solí pořádně rozmícháme a za stálého míchání přiléváme v malých dávkách olej. Vytvoříme hustou emulzi, do které přimícháme ještě ančovičky nadrobno pokrájené s česnekem. Než dáme misku do ledničky, překryjeme jí potravinářskou fólií.

Vychlazený dresink promícháme s natrhaným salátem, naaranžujeme z něj na talířky hnízda, do kterých dáme maso se slaninou a krutony. Nakonec ozdobíme hoblinkami parmazánu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 930x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 1,00 (počet: 1) 1,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Salát Caesar


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist