Smažený obalovaný kapr
Suroviny
1 kapr
sůl
vejce
hladká mouka
strouhanka
Postup
Vykuchaného kapra zbavíme šupin (nehty hřbetem ruky nahoru zasuneme v protisměru pod šupiny), odřízneme hlavu, odstříhneme všechny ploutve. Kapra naporcujeme příčně na 2 cm široké kotvy (bude se lépe smažit). Porce kapra důkladně omyjeme a osušíme. Posolíme a obalíme nejprve v hladké mouce, pak důkladně v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovým salátem (viz Různé - Saláty - Vánoční bramborový salát)
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 12 412x
Komentáře receptu Smažený obalovaný kapr
anonym: | středa 3. října 2007 |
Dobré je kapra vložit do hluboké mísy, zalít mlékem a nechat odležet do druhého dne. Maso se tak zbaví pro někoho nepříjemného zápachu ryb a také je mnohem křehčí. | |
anonym: | čtvrtek 13. září 2007 |
kapr s bramborovou kaší je nejvíc. doporučuji po osolení nechat hodinku (raději dvě) odpočinout. je neuvěřitelné co to s rybou udělá. lahoda... |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!