Smažený obalovaný kapr

Suroviny

1 kapr
sůl
vejce
hladká mouka
strouhanka

ukázka receptu Smažený obalovaný kapr
Posunovut vlevo
ukázka receptu Smažený obalovaný kapr
Posunout vpravo

Postup

Vykuchaného kapra zbavíme šupin (nehty hřbetem ruky nahoru zasuneme v protisměru pod šupiny), odřízneme hlavu, odstříhneme všechny ploutve. Kapra naporcujeme příčně na 2 cm široké kotvy (bude se lépe smažit). Porce kapra důkladně omyjeme a osušíme. Posolíme a obalíme nejprve v hladké mouce, pak důkladně v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovým salátem (viz Různé - Saláty - Vánoční bramborový salát)

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 12 412x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,24 (počet: 17) 8,24 17 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Smažený obalovaný kapr

anonym: středa 3. října 2007
Dobré je kapra vložit do hluboké mísy, zalít mlékem a nechat odležet do druhého dne. Maso se tak zbaví pro někoho nepříjemného zápachu ryb a také je mnohem křehčí.
anonym: čtvrtek 13. září 2007
kapr s bramborovou kaší je nejvíc. doporučuji po osolení nechat hodinku (raději dvě) odpočinout. je neuvěřitelné co to s rybou udělá. lahoda...

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist