Hrášková polévka - krém
Suroviny
Ingredience:
150 g mražený hrášek
1 ks pórek
1 ks cibule
1 ks zakysaná smetana
4 lžíce máslo
3 stroužky česnek
600 ml drůbeží vývar
Toustový chléb
Podle chuti
Sůl
Pepř
Máta
Postup
V hrnci rozehřejeme lžíci másla, přidáme na kolečka nakrájený pórek a drobně nakrájenou cibuli. Smažíme asi 8 minut.
Zalijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu. Přidáme hrášek a vaříme asi 3 minuty.
Sundáme z ohně, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou mátu. Rozmixujeme tyčovým mixérem a vešleháme smetanu.
Dochutíme, pokud je to potřeba a podáváme s opečeným chlebem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 919x
Komentáře receptu Hrášková polévka - krém
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!