Vepřové plátky v cikánské omáčce
Suroviny
8 vepřových řízků
1 bílá paprika
1 červená paprika
1 konzerva rajčat
2 stroužky česneku
1 cibule
2 lžíce mleté papriky
pepř
sůl
olej
hovězí bujón
Postup
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej, na kterém osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a nadrcený česnek a po chvíli přidáme maso. Až bude maso osmažené, stáhneme oheň a přidáme nakrájená rajčata v plechovce i se šťávou, na kostičky nakrájené papriky a mletou papriku. Zalijeme cca 2 dl vody a necháme dusit asi 30 minut. Dle potřeby podléváme. Až maso změkne a zelenina bude měkká, přidáme bujón, který ale nemusí být.
Podáváme s rýží.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 271x
Komentáře receptu Vepřové plátky v cikánské omáčce
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!