Roštěná podle babičky
Suroviny
500 g hovězí roštěné
3 polévkové lžíce sádla
2 cibule
1 polévková lžíce hořčice
150 g sušených hříbků nebo žampionů
hladká mouka
vývar na podlití
10 g zázvoru
pepř
skořice
sůl
máslo
Postup
Omyté a osušené plátky roštěné nařízneme na okraji, naklepeme, oposolíme a opepříme. Přidáme špetku mletého zázvoru a skořice. Na rozpáleném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme hořčici a sušené hříbky, které jsme předem namočili ve vodě. Vše 15 minut dusíme a potom přidáme plátky roštěné a cca 45 minut dusíme. Maso otáčíme z obou stran, podléváme vývarem a nakonec zaprášíme moukou a přidáme kousek másla.
Takto upravenou roštenou podáváme s brambrovým knedlíkem a ozdobíme koriandrem nebo petželovou natí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 5 076x
Komentáře receptu Roštěná podle babičky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!