Tagliatelle s masovou boloňskou omáčkou
Suroviny
450 g těstovin tagliatelle (široké nudle)
115 g nakrájených kuřecích jater
225 g mletého hovězího masa
4 lžíce olivového oleje
85 g prorostlé slaniny
1 nakrájená cibule
1 nadrobno nakrájený česnek
1 nakrájená mrkev
1 nakrájený řapík celeru
2 lžíce rajčatového protlaku
125 ml suchého bílého vína
225 ml vývaru nebo vody
1 lžíce pokrájené dobromysli
1 bobkový list
sůl
pepř
čerstvě nastrouhaný parmezán
Postup
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme slaninu a opečeme ji do světle hněda. Pak přisypeme česnek, cibuli, mrkev, celer a za občasného míchání opékáme asi 5 minut. Do směsi přidáme maso a až zhnědne, rozmačkáme hrudky vařečkou, promícháme s játry a opékáme další 3 minuty. Potom přidáme rajčatový protlak, víno, vývar, bobkový list, dobromysl a dle chuti osolíme, opepříme. Na mírném ohni směs vaříme dalších 35 minut.
Podáváme s těstovinami uvařenými dle návodu na obalu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 362x
Komentáře receptu Tagliatelle s masovou boloňskou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!