Kynutá bábovka s mákem a švestkami
Suroviny
25 g droždí
100 g moučkového cukru
350 g hladké mouky
200 ml mléka
1 vanilkový cukr
špetka soli
1 lžička citronové kůry
80 g tuku
1 žloutek
2 vejce
2 lžíce strouhanky
tuk a hrubá mouka na formu
NÁPLŇ:
200 ml mléka
150 g mletého máku
50 g cukru
1/2 lžičky skořice
2 lžíce rumu
200 g švestek
Postup
Z droždí, cukru, 3 lžic mouky a 4 lžic mléka připravíme kvásek a necháme ho vzejít. Do mísy vsypeme mouku. Přidáme kvásek, vanilkový cukr, sůl, citronovou kůru, rozpuštěný tuk, žloutek a vejce. Přilijeme zbylé mléko, vypracujeme těsto a necháme ho vykynout.
Do vroucího mléka vsypeme mák, cukr a skořici. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Zchladlou makovou náplň dochutíme rumem. Švestky omyjeme a osušíme. Rozpůlíme je, zbavíme pecek a nakrájíme na čtvrtinky. Vykynuté těsto rozválíme na plát, poprášíme strouhankou, potřeme makovou náplní a poklademe švestkami. Plát svineme do rolády a přeneseme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Bábovku propícháme špejlí a vložíme jí do trouby. Při 170 °C pečeme asi 60 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 142x
Komentáře receptu Kynutá bábovka s mákem a švestkami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!