Slané věnečky

Suroviny

odpalované těsto:
230 g hrubé mouky
500 ml mléka
100 g másla
5 vajec
1 lžíce cukru
špetka soli

náplň:
125 g másla
125 g brynzy
1 žloutek
1 lžičku sardelové pasty
1 lžičku kopru (mraženého nebo sušeného)

recept nemá fotografii

Postup

Mléko dáme vařit společně s máslem, solí a cukrem. Do vroucího mléka přidáváme za stálého míchání mouku a vaříme, dokud se těsto neodděluje od hrnce. Vzniklé těsto odstavíme necháme vychladnout přikryté utěrkou. Do vychladlého těsta postupně vmícháme po jednom všechna vejce. Těsto pečlivě vypracujeme dohladka. Pak dáme těsto do cukrářského sáčku s hvězdicovou ozdobnou trubičkou. Plech vyložíme pečícím papírem a na něj nastříkáme věnečky. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Náplň připravíme tak, že utřeme máslo do pěny a smícháme s brynzou, sardelovou pastou, žloutkem a koprem do krému. Zchladlé věnečky rozkrojíme a naplníme krémem (můžeme opět použít cukrářský sáček) a ozdobíme podle vlastní fantazie.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 478x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,00 (počet: 2) 9,00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Slané věnečky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist