Makaronový nákyp s mletým masem
Suroviny
250 g těstovin
400 g cuket
2 řapíkaté celery
3 lžíce oleje
300 g mletého masa
2 sklenice hotové boloňské omáčky
50 g nastrouhané goudy
Postup
Zeleninu omyjeme a osušíme. Cuketu nakrájíme na plátky, řapíkatý celer na kousky. V pánvi rozehřejeme olej a maso za stálého míchání opečeme. Přidáme celer a ještě přibližně 5 minut smažíme.
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). K masu přidáme boloňskou omáčku a na mírném ohni dusíme asi 3 až 4 minuty. Do zapékací mísy vymazané tukem střídavě vrstvíme připravenou masovou směs a makarony (nemusíme je předvařovat) a plátky cuket. Zakončíme vrstvou mletého masa a bohatě posypeme nastrouhaným sýrem. Nákyp pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut. Před podáváním posypeme na ozdobu čerstvými bylinkami (např. bazalkou).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 434x
Komentáře receptu Makaronový nákyp s mletým masem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!