Zázvorové brambory
Suroviny
900 g malých nových brambor na poloviny
60 ml sezamového oleje (+ 2 lžíce navíc)
3 lžíce oloupaného a nastrouhaného zázvoru
1/2 lžičky kajenského pepře
1/4 lžičky mletého kmínu
1/4 lžičky kurkumy
1 lžíce čerstvého tymiánu
1 limetka
sůl
pepř na dochucení
Postup
Olej rozehřejeme na středním plameni ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem. Přidáme brambory a 2 lžíce zázvoru a opékáme 7 až 10 minut, aby lehce zhnědly. Osolíme, opepříme, sundáme z ohně a do pánve nalijeme 750 ml vody (opatrně, voa bude stříkat a prskat). Vmícháme čtvrt lžičky soli, kajenský pepř, mletý kmín a kurkumu, vrátíme na oheň, přiklopíme a vaříme, dokud brambory nezměknou a neabsorbují veškerou tekutinu. Je-li třeba, během vaření vodu přiléváme. Hotové brambory promícháme se 2 lžícemi oleje, zbylým zázvorem, tymiánem, šťávou a kůrou z limetky a dle potřeby znovu dosolíme a dopepříme. Ještě chvíli opékáme a pak ihned podáváme. Vhodným doplňkem je zakysaná smetana.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 816x
Komentáře receptu Zázvorové brambory
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!