Pikantní bůček I.
Suroviny
2 kg bůčku na plátky
125 ml omáčky hoisin
90 g tmavého třtinového cukru
125 ml ústřicové omáčky
8 stroužků česneku rozmělněných nožem
1 lžíce jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru
Postup
Troubu předehřejeme na 180 °C. Omáčku hoisin, cukr, ústřicovou omáčku a 250 ml vody smícháme v míse. Plátky bůčku rozložíme na hlubší plech vyložený pečícím papírem, přelijeme marinádou a přikryté alobalem pečeme hodinu a čtvrt. Sundáme alobal a pečeme dalších 25 minut. Potom zvýšíme teplotu na 200 °C a 20 minut dopékáme. Vyndáme z trouby, necháme deset minut odpočinout a pak podáváme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 402x
Komentáře receptu Pikantní bůček I.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!