Šunkovo-sýrová zemlbába

Suroviny

8 rohlíků nakrájených na plátky
450 g šunky na kousky
10 velkých vajec
630 ml polotučného mléka
1 lžíce másla (pokojové teploty)
1 lžíce hořčice
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička soli
5 jarních cibulek nasekaných
220 g nastrouhaného čedaru

recept nemá fotografii

Postup

Zapékací mísu vymažeme máslem. Ve velké míse smícháme vajíčka, mléko, hořčici, papriku a sůl. Třetinu pokrájených rohlíků rozprostřeme na dno mísy, pokryjeme polovinou šunky, jarních cibulek a sýru, navrch dáme druhou třetinu rohlíků, přes ně zbylou šunku, cibulky i sýr a navrch zbylé pečivo. Zatlačíme do mísy a přelijeme vajíčkovou směsí. Přikryté alobalem a zatížené talířem a třeba plechovkou fazolí dáme přes noc chladit.

Troubu předehřejeme na 180 °C, zemlbábu vyndáme z lednice a necháme jí 15 minut stát při pokojové teplotě. Potom jí odklopenou pečeme asi 1 – 1,5 hodiny.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 185x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,00 (počet: 1) 8,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Šunkovo-sýrová zemlbába


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist