Šunkovo-sýrová zemlbába
Suroviny
8 rohlíků nakrájených na plátky
450 g šunky na kousky
10 velkých vajec
630 ml polotučného mléka
1 lžíce másla (pokojové teploty)
1 lžíce hořčice
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička soli
5 jarních cibulek nasekaných
220 g nastrouhaného čedaru
Postup
Zapékací mísu vymažeme máslem. Ve velké míse smícháme vajíčka, mléko, hořčici, papriku a sůl. Třetinu pokrájených rohlíků rozprostřeme na dno mísy, pokryjeme polovinou šunky, jarních cibulek a sýru, navrch dáme druhou třetinu rohlíků, přes ně zbylou šunku, cibulky i sýr a navrch zbylé pečivo. Zatlačíme do mísy a přelijeme vajíčkovou směsí. Přikryté alobalem a zatížené talířem a třeba plechovkou fazolí dáme přes noc chladit.
Troubu předehřejeme na 180 °C, zemlbábu vyndáme z lednice a necháme jí 15 minut stát při pokojové teplotě. Potom jí odklopenou pečeme asi 1 – 1,5 hodiny.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 252x
Komentáře receptu Šunkovo-sýrová zemlbába
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!