Focaccia al formaggio
Suroviny
150 g hladké mouky (+ na dosypání)
1/2 lžičky instantního droždí
100 ml olivového oleje (+ necelá lžíce navíc)
3 vejce
2 žloutky
120 g sýru pecorino (italský sýr z ovčího mléka)
80 g parmazánu
špetka soli
sádlo na vymazání formy
parmská šunka k podávání
Postup
Základ těsta na focacciu al formaggio je stejný jako na pizzu. Droždí rozmícháme ve 100 ml vlažné vody a potom ho smícháme s hladkou moukou, necelou lžící olivového oleje, špetkou soli a uhněteme do hladkého pružného těsta. To zakryjeme potravinářskou folií a necháme dvě hodiny kynout v teple.
V míse rozšleháme vejce a žloutky, přidáme na kostičky nakrájený sýr pecorino, strouhaný parmazán, 100 ml olivového oleje a vše dobře promícháme. Směs postupně spojujeme s vykynutým těstem, část si jí necháme na pomazání. Přisypáváme přitom mouku, aby vzniklo vláčné těsto. Zaprášíme je moukou, dáme do širšího a vyššího hrnce vymazaného sádlem a necháme další dvě hodiny kynout v teple. Potom vršek těsta potřeme odloženou směsí a hodinu pečeme v troubě předehřáté na 180 °C. Jíme teplé, nejlépe s plátky šunky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 255x
Komentáře receptu Focaccia al formaggio
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!