Staročeská rybí polévka s hrachem
Suroviny
hlavu, ocas, ploutve a vnitřnosti z 1 kapra
100 g hrachu
40 g másla
40 g hladké mouky
70 g kořenové zeleniny
1 cibuli
1 stroužek česneku
sůl
petrželku
Postup
Hrách předem namočíme a pak uvaříme doměkka. Očištěnou a opranou hlavu, ocas a ploutve a vnitřnosti vaříme v osolené vodě s pokrájenou oloupanou cibulí. Když maso asi po 10 minutách změkne, vývar přecedíme. Na másle osmahneme zeleninu pokrájenou na nudličky, zaprášíme moukou, necháme zasmahnout a zalijeme prochladlým vývarem z ryby. Před dovařením přidáme celý nebo prolisovaný hrách i s vodou, v níž jsme ho vařili, maso obrané z hlavy, pokrájené vnitřnosti a česnek utřený se solí. Polévku povaříme, dochutíme solí a podáváme s nasekanou petrželkou a s osmaženou na kostičky nakrájenou houskou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 161x
Komentáře receptu Staročeská rybí polévka s hrachem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!