Kapr namodro
Suroviny
1 kapr
na půlku kapra asi 1 l vody
kořenovou zeleninu
cibuli
bobkový list
celý pepř
nové koření
hřebíček
tymián
1/4 l octa
1 vrchovatou lžíci soli
zelenou petrželku
Postup
Kapří porce položíme na širší mísu kůží nahoru a poléváme je vařícím octem, až krásně zmodrají. Kůže se potom co nejméně dotýkáme, aby se barva nesetřela. Rybu necháme ještě odležet, aby se dobarvila. Mezitím přivedeme k varu osolenou vodu s kořením a zeleninou. Přidáme k ní ocet z polévání porcí kapra a zbytek octa do vařícího nálevu opatrně vložíme porce, nejlépe kůží navrch. Počkáme, až se nálev začne vařit, potom snížíme výkon na minimum a 15 minut rybu v horké vodě „doděláme“. Po vyndání pouze polijeme rozpuštěným máslem. Kapr namodro se podává s vařenými brambory, které posypeme zelenou petrželkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 989x
Komentáře receptu Kapr namodro
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!