Kapr namodro

Suroviny

1 kapr
na půlku kapra asi 1 l vody
kořenovou zeleninu
cibuli
bobkový list
celý pepř
nové koření
hřebíček
tymián
1/4 l octa
1 vrchovatou lžíci soli
zelenou petrželku

recept nemá fotografii

Postup

Kapří porce položíme na širší mísu kůží nahoru a poléváme je vařícím octem, až krásně zmodrají. Kůže se potom co nejméně dotýkáme, aby se barva nesetřela. Rybu necháme ještě odležet, aby se dobarvila. Mezitím přivedeme k varu osolenou vodu s kořením a zeleninou. Přidáme k ní ocet z polévání porcí kapra a zbytek octa do vařícího nálevu opatrně vložíme porce, nejlépe kůží navrch. Počkáme, až se nálev začne vařit, potom snížíme výkon na minimum a 15 minut rybu v horké vodě „doděláme“. Po vyndání pouze polijeme rozpuštěným máslem. Kapr namodro se podává s vařenými brambory, které posypeme zelenou petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 989x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kapr namodro


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist