Husarská roláda
Suroviny
1 kg vepřové kýty
250 g hovězího výřezu
50 g hladké mouky
1 cibule
100 g měkkého salámu
kmín
mletý pepř
mletá paprika
česnek
voda
sůl
Postup
Maso opláchneme, rozřízneme na plát a rozklepneme doširoka. Hovězí výřez umeleme společně s cibulí, přidáme drcený kmín, pepř, papriku, třený česnek a osolíme. Směs dobře propláchneme, přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený salám. Připravený plát potřeme směsí, maso zavineme, upevníme provázkem a na povrchu osolíme. Roládu položíme do pekáče na přesekané kosti, mírně zalijeme vodou a dáme péci do rozehřáté trouby. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby doléváme teplou vodou. Měkké, dočervena upečené maso z pekáče vyndáme. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a dobře provaříme. Provařenou šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme, dokud tuk nevystoupí na povrch.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 5 979x
Komentáře receptu Husarská roláda
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!