Skořicová bábovka I.
Suroviny
300 g polohrubé mouky
200 g pískového cukru
150 g Hery
4 vejce
4 lžíce mléka
1 vanilkový cukr
3 lžičky skořice
kůra z chemicky neošetřeného citronu
1/2 prášku do pečiva
lístky meduňky a cukr moučka na ozdobu
tuk a strouhanka do formy
Postup
Oddělíme žloutky od bílků. Změklý tuk dobře vyšleháme, postupně přidáme polovinu cukru se žloutky a utřeme do pěny. Za stálého tření vmícháme střídavě po lžících mouku a mléko. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme lžíci cukru z odváženého množství a lehce vmícháme do utřeného těsta. Nakonec přidáme prášek do pečiva dobře rozmíchaný v hrstce mouky, vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru. Asi do třetiny výše uvedeného těsta zamícháme skořici.
Bábovkovou formu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a střídavě naplníme bílým a skořicovým těstem. Pečeme zvolna v troubě vyhřáté na 180 °C. Upečenou bábovku po krátké zchladnutí vyklopíme na drátěnou podložku. Nakonec ji posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na dílky, ozdobíme lístkem meduňky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 212x
Komentáře receptu Skořicová bábovka I.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!