Hrušky zapečené v bramborovém těstě
Suroviny
500 g hrušek
1 kg brambor
4 lžíce polohrubé mouky
500 ml mléka
2 vejce
4 lžíce oleje
50 g másla
sůl
moučkový cukr a skořice na posypání
Postup
Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky. Na rozpáleném oleji v pekáčku je opečeme a pravidelně urovnáme na dno. Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme najemno. Vymačkáme přebytečnou tekutinu. Přimícháme mouku se špetkou soli, mléko a vejce a vypracujeme hladké těsto (mělo by mít hustotu lívancového těsta, také dle potřeby můžeme přidat mouku). Rozetřeme ho na hrušky a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme 45 – 55 minut dokřupava – pokud se povrch připaluje, zakryjeme pekáček alobalem. Horký pokrm potřeme rozpuštěným máslem, posypeme moučkovým cukrem a skořicí a podáváme teplý.
Pozn.: Jednotlivé porce můžeme ozdobit zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 065x
Komentáře receptu Hrušky zapečené v bramborovém těstě
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!