Hrušky zapečené v bramborovém těstě

Suroviny

500 g hrušek
1 kg brambor
4 lžíce polohrubé mouky
500 ml mléka
2 vejce
4 lžíce oleje
50 g másla
sůl
moučkový cukr a skořice na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky. Na rozpáleném oleji v pekáčku je opečeme a pravidelně urovnáme na dno. Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme najemno. Vymačkáme přebytečnou tekutinu. Přimícháme mouku se špetkou soli, mléko a vejce a vypracujeme hladké těsto (mělo by mít hustotu lívancového těsta, také dle potřeby můžeme přidat mouku). Rozetřeme ho na hrušky a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme 45 – 55 minut dokřupava – pokud se povrch připaluje, zakryjeme pekáček alobalem. Horký pokrm potřeme rozpuštěným máslem, posypeme moučkovým cukrem a skořicí a podáváme teplý.

Pozn.: Jednotlivé porce můžeme ozdobit zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 065x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hrušky zapečené v bramborovém těstě


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist