Staročeská pečená krkovička
Suroviny
700 g vepřové krkovičky s kostí
75 g tuku
50 g hladké mouky
voda
celer
cibule
sůl
mletý zázvor
Postup
Z vepřové krkovičky odsekneme výčnělky kostí a část obratlů. Maso omyjeme, osolíme, potřeme mletým zázvorem a opečeme po všech stranách na části horkého tuku. Na zbylé části tuku osmažíme dozlatova na hrubo nakrájený omytý celer a očištěnou na hrubo nakrájenou cibuli, na základ vložíme opečené maso, podlijeme vodou a pečeme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme dozlatova, zalijeme vodou, rozšleháme a dobře provaříme, šťávu dochutíme solí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 672x
Komentáře receptu Staročeská pečená krkovička
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!