Fořtovská roštěná

Suroviny

500 g hovězího roštěnce
plnotučná hořčice
25 g hladké mouky
75 g tuku
100 ml mléka
150 g smetany
50 ml bílého vína
75 g slaniny
225 g žampionů
100 g sterilované okurky bez nálevu
100 g sterilovaného hrášku bez nálevu
voda
nové koření
bobkový list
sůl
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Opláchnutý roštěnec nakrájíme přes vlákno na plátky, mírně je naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pomoučníme a rychleji opečeme po obou stranách na dvou třetinách tuku. Opečené plátky vyjmeme, ve zbylém tuku osmahneme prosátou mouku dorůžova, zalijeme vodou, rozšleháme, dobře provaříme a přecedíme na opečené plátky roštěnky. Přidáme nové koření a bobkový list a pod poklicí dusíme doměkka. Měkké roštěnky vyjmeme, do šťávy přidáme mléko a smetanu, povaříme a ochutíme bílým vínem. Na zbylém tuku částečně rozpustíme na nudličky nakrájenou slaninu, přidáme na kostičky nakrájené žampiony, na nudličky krájené sterilované okurky a nakonec sterilovaný hrášek. Vše krátce podusíme. Směs přidáme k hotovým roštěnkám, zalijeme smetanovou omáčkou a společně podusíme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 359x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,00 (počet: 1) 9,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Fořtovská roštěná


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist