Fořtovská roštěná
Suroviny
500 g hovězího roštěnce
plnotučná hořčice
25 g hladké mouky
75 g tuku
100 ml mléka
150 g smetany
50 ml bílého vína
75 g slaniny
225 g žampionů
100 g sterilované okurky bez nálevu
100 g sterilovaného hrášku bez nálevu
voda
nové koření
bobkový list
sůl
mletý pepř
Postup
Opláchnutý roštěnec nakrájíme přes vlákno na plátky, mírně je naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pomoučníme a rychleji opečeme po obou stranách na dvou třetinách tuku. Opečené plátky vyjmeme, ve zbylém tuku osmahneme prosátou mouku dorůžova, zalijeme vodou, rozšleháme, dobře provaříme a přecedíme na opečené plátky roštěnky. Přidáme nové koření a bobkový list a pod poklicí dusíme doměkka. Měkké roštěnky vyjmeme, do šťávy přidáme mléko a smetanu, povaříme a ochutíme bílým vínem. Na zbylém tuku částečně rozpustíme na nudličky nakrájenou slaninu, přidáme na kostičky nakrájené žampiony, na nudličky krájené sterilované okurky a nakonec sterilovaný hrášek. Vše krátce podusíme. Směs přidáme k hotovým roštěnkám, zalijeme smetanovou omáčkou a společně podusíme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 359x
Komentáře receptu Fořtovská roštěná
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!