Čtyřbarevná bábovka

Suroviny

250 g másla
200 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
4 vejce
sůl
125 g hladké mouky
125 g solamylu
1 prášek do pečiva
50 g loupaných mandlí
2 lžíce likéru
25 g čokolády
1/2 lžíce kakaa
2 lžičky cukru
1 lžíce mléka
50 g mletých lískových jader
1 skořicový cukr
1 lžíce rumu
30 g jemně krájené kandované pomerančové kůry
1 lžíce koňaku
tuk a hrubá mouka do formy
moučkový cukr na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Do změklého másla zašleháme po částech cukr, vanilkový cukr, sůl a celá vejce. Nakonec po lžících smícháme směs mouky, solamylu a prášku do pečiva. Těsto rozdělíme na čtyři části. Do první části těsta vmícháme loupané sekané mandle a likér (např. amaretto). Druhou část promícháme s nastrouhanou čokoládou, kakaem a cukrem a zředíme lžící mléka. Další díl ochutíme mletými lískovými jádry, skořicí a rumem. Zbylou část smícháme s pomerančovou kůrou a koňakem.

Bábovkovou formu dobře vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Naplníme jí střídavě různobarevnými těsty a zvolna pečeme ve vyhřáté troubě při 175 °C asi 70 minut. Hotovou bábovku vyklopíme z formy a posypeme moučkovým cukrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 577x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Čtyřbarevná bábovka

anonym: neděle 24. června 2012
škoda že není foto s hotovou bábovkou

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist