Čtyřbarevná bábovka
Suroviny
250 g másla
200 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
4 vejce
sůl
125 g hladké mouky
125 g solamylu
1 prášek do pečiva
50 g loupaných mandlí
2 lžíce likéru
25 g čokolády
1/2 lžíce kakaa
2 lžičky cukru
1 lžíce mléka
50 g mletých lískových jader
1 skořicový cukr
1 lžíce rumu
30 g jemně krájené kandované pomerančové kůry
1 lžíce koňaku
tuk a hrubá mouka do formy
moučkový cukr na posypání
Postup
Do změklého másla zašleháme po částech cukr, vanilkový cukr, sůl a celá vejce. Nakonec po lžících smícháme směs mouky, solamylu a prášku do pečiva. Těsto rozdělíme na čtyři části. Do první části těsta vmícháme loupané sekané mandle a likér (např. amaretto). Druhou část promícháme s nastrouhanou čokoládou, kakaem a cukrem a zředíme lžící mléka. Další díl ochutíme mletými lískovými jádry, skořicí a rumem. Zbylou část smícháme s pomerančovou kůrou a koňakem.
Bábovkovou formu dobře vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Naplníme jí střídavě různobarevnými těsty a zvolna pečeme ve vyhřáté troubě při 175 °C asi 70 minut. Hotovou bábovku vyklopíme z formy a posypeme moučkovým cukrem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 577x
Komentáře receptu Čtyřbarevná bábovka
anonym: | neděle 24. června 2012 |
škoda že není foto s hotovou bábovkou |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!