Bramboračka
Suroviny
1 l vody
3 větší brambory
kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
1 cibule
čerstvé nebo sušené houby
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce másla
2 lžičky majoránky
3 stroužky česneku
1 bobkový list
5 kuliček nového koření
5 kuliček černého pepře
sůl
Postup
Oloupeme brambory a nakrájíme je na kousky, zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky, přidáme koření a oloupaný prolisovaný česnek, houby a vše vaříme ve slané vodě dokud není zelenina téměř měkká. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme do něj mouku a za stálého míchání na mírném ohni, aby se mouka nepřipálila, uděláme světlou jíšku. Pokud je příliš řídká, přidáme mouku, pokud je moc hustá, přidáme máslo. Do polévky za stálého vaření přidáváme tolik jíšky, aby byla polévka dostatečně zahuštěná a ještě chvíli provaříme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5 496x
Komentáře receptu Bramboračka
anonym: | čtvrtek 15. července 2010 |
ta bramboracka je vyborova MERCI |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!