Masový štrůdl podle paní Milerové
Suroviny
1 listové těsto
500 g - 750 g mletého masa (nejlépe drůbežího)
16 - 20 plátků sýra (eidam, ementál)
koření do mletého masa
sůl
1 menší cibule
2 stroužky česneku
1 syrové vejce
4 vejce uvařená natvrdo
směs sterilované zeleniny (hrášek, kukuřice, paprika)
kousek tuku (Hery)
nastrouhaná Niva nebo tvrdý sýr na posypání
Postup
Těsto rozdělíme na 2 díly a každý rozválíme na plát. Na každý rozložíme polovinu plátků sýra, konce necháváme volné, abychom mohli plát dobře stočit.. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a prolisujeme a obojí společně s vajíčkem promícháme s mletým masem. Ochutíme kořením a pokud je třeba, osolíme. Maso natřeme rovnoměrně na sýr. Na každý plát pak na maso klademe 2 vejce nakrájená na kolečka střídavě se zeleninou. Plát stočíme do závinu a konce dobře, ale opatrně přimáčkneme. Štrůdl potřeme rozehřátou Herou a posypeme kořením. Pečeme cca 20 minut na 180.C v předehřáté horkovzdušné troubě dozlatova. Před dokončením posypeme nastrouhanou nivou nebo sýrem. Závin krájíme ještě teplý.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5 490x
Komentáře receptu Masový štrůdl podle paní Milerové
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!