Masový štrůdl podle paní Milerové

Suroviny

1 listové těsto
500 g - 750 g mletého masa (nejlépe drůbežího)
16 - 20 plátků sýra (eidam, ementál)
koření do mletého masa
sůl
1 menší cibule
2 stroužky česneku
1 syrové vejce
4 vejce uvařená natvrdo
směs sterilované zeleniny (hrášek, kukuřice, paprika)
kousek tuku (Hery)
nastrouhaná Niva nebo tvrdý sýr na posypání

ukázka receptu Masový štrůdl podle paní Milerové
Posunovut vlevo
ukázka receptu Masový štrůdl podle paní Milerové ukázka receptu Masový štrůdl podle paní Milerové ukázka receptu Masový štrůdl podle paní Milerové
Posunout vpravo

Postup

Těsto rozdělíme na 2 díly a každý rozválíme na plát. Na každý rozložíme polovinu plátků sýra, konce necháváme volné, abychom mohli plát dobře stočit.. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a prolisujeme a obojí společně s vajíčkem promícháme s mletým masem. Ochutíme kořením a pokud je třeba, osolíme. Maso natřeme rovnoměrně na sýr. Na každý plát pak na maso klademe 2 vejce nakrájená na kolečka střídavě se zeleninou. Plát stočíme do závinu a konce dobře, ale opatrně přimáčkneme. Štrůdl potřeme rozehřátou Herou a posypeme kořením. Pečeme cca 20 minut na 180.C v předehřáté horkovzdušné troubě dozlatova. Před dokončením posypeme nastrouhanou nivou nebo sýrem. Závin krájíme ještě teplý.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5 490x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Masový štrůdl podle paní Milerové


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist