Rakvičky se šlehačkou
Suroviny
300 g moučkového cukru
3 lžíce polohrubé mouky
1/4 lžičky jedlé sody nebo amonia (cukrářského droždí)
4 žloutky
1 celé vejce
máslo na vymazání formiček
ušlehaná šlehačka na ozdobení
formičky na rakvičky
Postup
Vejce se žloutky a moučkovým cukrem vyšleháme elektrickým šlehačem s metličkou asi 2 minuty na maximální otáčky. Do mouky zamícháme sodu a smícháme ji s ušlehanými vejci. Formičky celé vymažeme máslem a do 1/4 naplníme krémem - rakvičky při pečení nabudou. Dáme péci do trouby vyhřáté na 80.C, pečeme 50 minut. Hotové rakvičky necháme mírně vychladnout a pak je opatrně vyklopíme. Vychladlé zdobíme tuhou šlehačkou nebo různými krémy, nebo skladujeme v dobře uzavřených dózách.
Poznámka:
Pokud chceme zjistit, zda jsou rakvičky dopečené, jednu rakvičku vyndáme z trouby, vyklopíme a přelomíme, abychom zjistili, zda je uvnitř dopečená. Pokud ne, prodloužíme dobu pečení.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 6 178x
Komentáře receptu Rakvičky se šlehačkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!