Kuře na kysaném zelí a čabajce
Suroviny
2 - 4 kuřecí čtvrtky nebo stehna
500 g bílého kysaného zelí
1 větší čabajka nebo jiná pikantní klobása
2 větší cibule
200 ml zakysané smetany
olej
sůl
mletý barevný pepř (případně zelený nebo černý)
mletá sladká paprika
kmín
Postup
Kuře omyjeme, osolíme, opepříme a opečeme v pekáčku na oleji ze všech stran. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kuře vyndáme z pekáčku a cibuli necháme zesklovatět ve výpeku. Přidáme na kostičky nakrájenou čabajku a zelí. Vše promícháme. Kuře zlehka vmáčkneme do zelí, okořeníme paprikou a pokmínujeme. Přiklopíme pekáček, případně přikryjeme alobalem a dáme péci do předehřáté trouby při 200.C asi 40 minut. Občas poléváme výpekem. Pak sundáme puklici a pečeme dalších 20 minut při 220.C.
10 minut před koncem vyndáme kuře, zelí promícháme se zakysanou smetanou, kuře vrátíme zpět a dopečeme. Na kuře můžeme vložit kousek másla.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 991x
Komentáře receptu Kuře na kysaném zelí a čabajce
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!