Šťavnatá vepřová pečeně
Suroviny
1 kg vepřové pečínky s kůží
500 g brambor
4 šalotky
8 mrkví
1 pórek
1/2 l vývaru
3 krajíčky bílého toustového chleba
2 lžíce piniových oříšků
3 lžíce olivového oleje
1 svazek petrželky
2 snítky rozmarýnu
5 větviček tymiánu
2 stroužky česneku
sůl
pepř
Postup
Bylinky opláchneme a vodu oklepeme. Jednu větvičku rozmarýnu dáme stranou a ostatní otrháme a nasekáme. U toustového chleba okrájíme kůrky a střídku rozdrobíme. Piniové oříšky nasekáme a promícháme s chlebem, bylinkami a 2 lžícemi oleje. Osolíme, opepříme. Do masa uděláme pod kůží kapsu a tu naplníme bylinkovou směsí.
Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Česnek rozkrájíme, cibuli také. Zeleninu očistíme. Mrkev, brambory a pórek rozkrájíme a vše společně s rozmarýnem rozložíme do pekáčku. Na zeleninu položíme maso – kůží dolů. Podlijeme vývarem. Po 20ti minutách pečení maso obrátíme kůží nahoru a nařízneme do proužků nebo kostiček. Pečeme dalších 50 – 60 minut. Aby se udělala křupavá kůrčička, zvýšíme posledních 10 minut teplotu na 220 °C (horkovzdušnou na 200 °C).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4 882x
Komentáře receptu Šťavnatá vepřová pečeně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!