Velikonoční nádivka I.

Suroviny

1,5 kg uzeného masa
1 veka
125 g másla
6 vajec
150 ml mléka
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
50 g petrželky
mletý pepř
mletý kmín
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Maso opláchneme, zalijeme horkou vodou a uvedeme do varu. Poté jej scedíme, opláchneme a znovu zalijeme horkou vodou a uvaříme doměkka. Po změknutí vyjmeme a necháme vychladnout. Plátky veky nakrájíme na kostičky. Máslo rozehřejeme, vytřeme jím pekáč a zbylým pokapeme pečivo. Vejce s mlékem rozšleháme, promícháme se solí a kořením a přelijeme kostičky veky. Nať opláchneme, vytřepeme vodu, nadrobno jí nakrájíme i s masem a vmícháme k pečivu. Nádivku rozetřeme do pekáče a pečeme 35 minut při 200 °C. Nádivku podáváme teplou i studenou se salátem nebo k hlavnímu jídlu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 623x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Velikonoční nádivka I.


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist