Velikonoční nádivka I.
Suroviny
1,5 kg uzeného masa
1 veka
125 g másla
6 vajec
150 ml mléka
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
50 g petrželky
mletý pepř
mletý kmín
sůl
Postup
Maso opláchneme, zalijeme horkou vodou a uvedeme do varu. Poté jej scedíme, opláchneme a znovu zalijeme horkou vodou a uvaříme doměkka. Po změknutí vyjmeme a necháme vychladnout. Plátky veky nakrájíme na kostičky. Máslo rozehřejeme, vytřeme jím pekáč a zbylým pokapeme pečivo. Vejce s mlékem rozšleháme, promícháme se solí a kořením a přelijeme kostičky veky. Nať opláchneme, vytřepeme vodu, nadrobno jí nakrájíme i s masem a vmícháme k pečivu. Nádivku rozetřeme do pekáče a pečeme 35 minut při 200 °C. Nádivku podáváme teplou i studenou se salátem nebo k hlavnímu jídlu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 623x
Komentáře receptu Velikonoční nádivka I.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!