Karamelizované pomeranče
Suroviny
1 kg pomerančů
300 g cukru krupice
400 ml vody
2 lžíce pomerančového likéru
Postup
Pomeranče oloupeme a kůru ze dvou pomerančů si nakrájíme na velmi slabounké nudličky. Tyto slabounké nudličky pomerančové kůry dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivede k varu.
Oloupané pomeranče nakrájíme na kolečka a rozložíme na talíře. V pánvi smícháme 340 ml vody a cukr a necháme rozpustit. Když se cukr rozpustí, přidáme nudličky pomerančové kůry a vaříme cca 10 minut. Poté proužky vyjmeme a dáme je na talíř, který jsme před tím potřeli olejem.
Šťávu vaříme dál, dokud nemá zlatohnědou barvu. Potom přilijeme 60 ml vody a vaříme, aby se ztvrdlý cukr rozvařil. Poté přilijeme likér, promícháme a přelijeme touto šťávou kolečka pomerančů a navrch dáme nudličky pomerančové kůry.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 458x
Komentáře receptu Karamelizované pomeranče
anonym: | středa 28. března 2012 |
dobrý večer mohu se zeptat na kolik je to porcí děkuji |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!