Celerové řízky
Suroviny
800 g celeru
250 ml masového vývaru
8 lžic strouhanky
8 lžic nadrobno nasekaných lískových oříšků
2 vejce
200 g nivy
200 g zakysané smetany
3 lžíce přepuštěného másla
sůl
pepř
hladká mouka na obalení
Postup
Oloupaný celer nakrájíme na plátky a vaříme je ve vývaru asi 8 minut, dokud nezměknou. Pak je vyndáme, necháme okapat a vychladnout. Strouhanku promícháme s oříšky, vejce rozkvedláme, osolíme a opepříme. Plátky celeru obalíme klasicky v trojobalu jako řízek a osmažíme na přepuštěném másle dozlatova. Sýr rozmačkáme vidličkou, promícháme se smetanou a v kastrolku prohřejeme, až vznikne sýrová omáčka, kterou podáváme k celerovým řízkům.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 645x
Komentáře receptu Celerové řízky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!