Celerové řízky

Suroviny

800 g celeru
250 ml masového vývaru
8 lžic strouhanky
8 lžic nadrobno nasekaných lískových oříšků
2 vejce
200 g nivy
200 g zakysané smetany
3 lžíce přepuštěného másla
sůl
pepř
hladká mouka na obalení

recept nemá fotografii

Postup

Oloupaný celer nakrájíme na plátky a vaříme je ve vývaru asi 8 minut, dokud nezměknou. Pak je vyndáme, necháme okapat a vychladnout. Strouhanku promícháme s oříšky, vejce rozkvedláme, osolíme a opepříme. Plátky celeru obalíme klasicky v trojobalu jako řízek a osmažíme na přepuštěném másle dozlatova. Sýr rozmačkáme vidličkou, promícháme se smetanou a v kastrolku prohřejeme, až vznikne sýrová omáčka, kterou podáváme k celerovým řízkům.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 645x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,00 (počet: 1) 9,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Celerové řízky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist