Lehký cizrnový salát

Suroviny

200 g uvařené cizrny
100 g čerstvých rajčat
1 mrkev
1 pórek
čerstvě mletý pepř
citron na dochucení
olivový olej
česnek
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Cizrnu namočíme zhruba na 10 – 15 hodin, poté jí vaříme 50 minut v tlakovém hrnci nebo 2 – 3 hodiny v obyčejném hrnci, dokud nezměkne a necháme jí okapat. Pórek omyjeme, nakrájíme na plátky a uvaříme v páře. Přidáme k němu i na tenké nudličky nakrájenou mrkev. Mezitím si nakrájíme rajčata, pro výraznější chuť můžeme použít sušená. Na oleji osmažíme cizrnu se solí, pepřem a tenkými plátky česneku. Vmícháme rajčata, pórek a mrkev. Podle potřeby dochutíme pepřem, solí a zakápneme olivovým olejem a citronem. Podle chuti můžeme salát na zvýraznění chuti posypat strouhaným sýrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 041x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Lehký cizrnový salát


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist