Lehký cizrnový salát
Suroviny
200 g uvařené cizrny
100 g čerstvých rajčat
1 mrkev
1 pórek
čerstvě mletý pepř
citron na dochucení
olivový olej
česnek
sůl
Postup
Cizrnu namočíme zhruba na 10 – 15 hodin, poté jí vaříme 50 minut v tlakovém hrnci nebo 2 – 3 hodiny v obyčejném hrnci, dokud nezměkne a necháme jí okapat. Pórek omyjeme, nakrájíme na plátky a uvaříme v páře. Přidáme k němu i na tenké nudličky nakrájenou mrkev. Mezitím si nakrájíme rajčata, pro výraznější chuť můžeme použít sušená. Na oleji osmažíme cizrnu se solí, pepřem a tenkými plátky česneku. Vmícháme rajčata, pórek a mrkev. Podle potřeby dochutíme pepřem, solí a zakápneme olivovým olejem a citronem. Podle chuti můžeme salát na zvýraznění chuti posypat strouhaným sýrem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 111x
Komentáře receptu Lehký cizrnový salát
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!