Žampionová polévka I.
Suroviny
300 g žampionů
40 g sádla
1 l masového vývaru
250 ml smetany
100 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel)
1 malá cibule
40 g hladké mouky
mletý muškátový oříšek
sůl
zelená petrželka
Postup
Na sádle opečeme očištěné a na tenké plátky nakrájené žampiony. Přidáme nakrájenou mrkev, petržel a cibuli. Mírně opečeme, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Uvaříme doměkka, nakonec zjemníme smetanou, ochutíme muškátovým oříškem, osolíme, ozdobíme nasekanou petrželkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 039x
Hodnocení receptu:
tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil
10
Komentáře receptu Žampionová polévka I.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
reklama
Svíčková na smetaně
Recept na nejlepší české jídlo.
Recepty
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Inzerujte zde!
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!