Salát s pečeným květákem, špekem a cizrnou

Suroviny

1 hlávka květáku, rozebraná
150 – 200 g špeku
2 lžíce olivového oleje (+ 2 navíc)
2 lžíce červeného vinného octa
3 plátky bílého chleba
2 stroužky česneku
400 g plechovka cizrny
40 g čerstvého špenátu
1 červená čekanka
hrst sladkolisté petrželky
CHILLI DRESINK:
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce olivového oleje
1 malá červená chilli paprička nasekaná
1 lžička krupicového cukru
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Květákové růžice, špek, olej a ocet smícháme v míse a pak přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečte 20 minut při teplotě 200 °C. Na posledních 10 minut dáme do trouby i chleba potřený česnekem a 2 lžícemi olivového oleje. Mezitím uděláme dresink: smícháme ocet s olejem a chilli papričkou, pak vmícháme cukr a nakonec i sůl a pepř. Do servírovací mísy dáme květák, špek, chleba nalámaný na krutony, cizrnu, petrželku, špenát a čekanku, promícháme a přelijeme dresinkem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 101x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Salát s pečeným květákem, špekem a cizrnou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist