Salát s pečeným květákem, špekem a cizrnou
Suroviny
1 hlávka květáku, rozebraná
150 – 200 g špeku
2 lžíce olivového oleje (+ 2 navíc)
2 lžíce červeného vinného octa
3 plátky bílého chleba
2 stroužky česneku
400 g plechovka cizrny
40 g čerstvého špenátu
1 červená čekanka
hrst sladkolisté petrželky
CHILLI DRESINK:
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce olivového oleje
1 malá červená chilli paprička nasekaná
1 lžička krupicového cukru
sůl
pepř
Postup
Květákové růžice, špek, olej a ocet smícháme v míse a pak přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečte 20 minut při teplotě 200 °C. Na posledních 10 minut dáme do trouby i chleba potřený česnekem a 2 lžícemi olivového oleje. Mezitím uděláme dresink: smícháme ocet s olejem a chilli papričkou, pak vmícháme cukr a nakonec i sůl a pepř. Do servírovací mísy dáme květák, špek, chleba nalámaný na krutony, cizrnu, petrželku, špenát a čekanku, promícháme a přelijeme dresinkem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 101x
Komentáře receptu Salát s pečeným květákem, špekem a cizrnou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!