Salát s makrelou a řepou
Suroviny
800 g malých brambor
400 g plechovka nakládaných bílých fazolí
400 g uzené makrely
60 ml olivového oleje
4 středně velké červené řepy
1 balení polníčku
KŘENOVÝ DRESINK:
150 g majonézy
1 lžíce strouhaného křenu
1 stroužek česneku
1 lžíce bílého vinného octa
sůl
pepř
Postup
Troubu předehřejeme na 220 °C. Celé oloupané brambory dáme do studené osolené vody a přivedeme k varu. Vaříme 12 – 15 minut, aby změkly. Poté je slijeme a osušíme. Plech potřeme dvěma lžícemi olivového oleje a dáme na 5 minut nahřát do trouby. Zbylý olej smícháme s očištěnou řepou nakrájenou na čtvrtky. Brambory lehce promáčkneme lžící a dáme je na plech s teplým olejem. Přidáme také řepu a pečeme 20 minut.
Mezitím smícháme misce všechny suroviny na dresink a dáme stranou. Upečené brambory a řepu promícháme v míse s uzenou makrelou, okapanými fazolemi a polníčkem. Přelijeme dresinkem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 110x
Komentáře receptu Salát s makrelou a řepou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!