Kachní stehna na černé omáčce

Suroviny

4 kachní stehna
150 g uzené slaniny nakrájené na nudličky
150 g šalotky
250 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
200 g povidel
700 g silného vývaru (ve studeném stavu jako želé)
400 ml kvalitního červeného polosuchého vína
20 ml rumu
50 g strouhaného perníku k zahuštění
nové koření
bobkový list
pepř
skořice
cukr
sůl
citronová šťáva

NA POSYPÁNÍ:
100 g vyškvařené slaniny
zelená cibulka na nudličky

recept nemá fotografii

Postup

Stehna vykostíme a svážeme provázkem do válečku. Osolíme, opepříme. Na rozehřáté slanině orestujeme do zlatova zeleninu, přidáme nakrájenou šalotku a osmahneme. Přidáme povidla a 3 minuty restujeme. Zalijeme vínem, rumem a přivedeme k varu. Přidáme vývar a maso a koření. Lehce osolíme a přikryté pozvolna dusíme doměkka.
Hotové maso přendáme do jiné nádoby a přikryjeme.

Omáčku přivedeme k prudkému varu a svaříme na cca 0,7 litru a přecedíme. Zahustíme perníkem. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a posypeme orestovanou slaninou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 402x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachní stehna na černé omáčce


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist