Kachní stehna na černé omáčce
Suroviny
4 kachní stehna
150 g uzené slaniny nakrájené na nudličky
150 g šalotky
250 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
200 g povidel
700 g silného vývaru (ve studeném stavu jako želé)
400 ml kvalitního červeného polosuchého vína
20 ml rumu
50 g strouhaného perníku k zahuštění
nové koření
bobkový list
pepř
skořice
cukr
sůl
citronová šťáva
NA POSYPÁNÍ:
100 g vyškvařené slaniny
zelená cibulka na nudličky
Postup
Stehna vykostíme a svážeme provázkem do válečku. Osolíme, opepříme. Na rozehřáté slanině orestujeme do zlatova zeleninu, přidáme nakrájenou šalotku a osmahneme. Přidáme povidla a 3 minuty restujeme. Zalijeme vínem, rumem a přivedeme k varu. Přidáme vývar a maso a koření. Lehce osolíme a přikryté pozvolna dusíme doměkka.
Hotové maso přendáme do jiné nádoby a přikryjeme.
Omáčku přivedeme k prudkému varu a svaříme na cca 0,7 litru a přecedíme. Zahustíme perníkem. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a posypeme orestovanou slaninou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 402x
Komentáře receptu Kachní stehna na černé omáčce
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!