Svatoštěpánská husa

Suroviny

1 husa (cca 3,5 kg)
500 g brambor
1 hlávka zelí
3 jablka
1 větší cibule
30 ml octa
2 malé lžičky soli
1 malá lžička kmínu

recept nemá fotografii

Postup

Husu očistíme a osušíme. Na povrchu i uvnitř ji osolíme a necháme v chladu odležet. Potom jí okmínujeme a dáme do pekáčku. Pokud je husa větší, můžeme jí rovnou naporcovat. Husu podlijeme vodou, dáme do vyhřáté trouby a zvolna pečeme při 180 °C. Během pečení kůži několikrát lehce propíchneme vidličkou, aby se vypeklo sádlo. Přeléváme ji výpekem.

Hlávku zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na nudličky. K téměř měkkému masu přidáme do pekáčku oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, nakrájené hlávkové zelí, zastříkneme octem a okmínujeme. Asi po 10 minutách pečení přidáme dvě nahrubo nastrouhaná jablka a také oloupané a na kostky nakrájené brambory. Poslední jablko nakrájíme na plátky a obložíme jím husu. Takto připravenou směs promícháme a pečeme společně s husou ještě 20 minut.

K huse můžeme podávat kromě již uvedených brambor i knedlík.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 090x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6,33 (počet: 3) 6,33 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Svatoštěpánská husa


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist