Tymiánový losos s celerovým salátem
Suroviny
4 porce lososa
2 lžíce tymiánových lístků
2 lžičky mletého černého pepře
4 stroužky rozmačkaného česneku
mořská sůl
80 ml olivového oleje
SALÁT:
240 ml zakysané smetany
125 ml smetany ke šlehání
2 lžíce citronové šťávy
2 lžičky dijonské hořčice
1 kg celeru nakrájeného na tenké nudličky
sůl
pepř
Postup
Na salát smícháme zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání, citronovou šťávu a dijonskou hořčici. Dle chuti osolíme, opepříme a na slabém plameni pomalu zahříváme. Přivedeme k varu a vaříme 4 minuty, aby byla směs krásně hladká. Vmícháme nudličky celeru a chvíli prohříváme. Dáme stranou, ale pořád udržujeme v teple.
Tymián, pepř, česnek, sůl a olej smícháme v misce. Touto směsí potřeme lososa a z obou stran ho 3 - 5 minut grilujeme. Podáváme společně s celerovým salátem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 363x
Komentáře receptu Tymiánový losos s celerovým salátem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!