Dýňové rizoto
Suroviny
1 kg dýně Hokkaido nakrájené na kousky
3 lžíce olivového oleje
2 varné sáčky kulatozrnné rýže
1,5 l zeleninového bujonu
50 g másla
1 cibule nasekaná najemno
1 malá sklenička bílého vína
50 g parmazánu
malý svazek šalvěje
Postup
Troubu předehřejeme na 220 °C. Kousky dýně promícháme se lžící oleje a polovinou nasekaných šalvějových lístků. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 30 minut. Mezitím dáme dva sáčky rýže do hrnce, zalijeme horkým vývarem a vaříme 15 - 20 minut. V jiném hrnci rozpustíme polovinu másla, přisypeme cibuli a zapékáme za občasného promíchání 8 - 10 minut. Přidáme okapanou rýži, vlijeme víno a necháme ho za občasného promíchání odpařit. Zbylé šalvějové lístky opečeme na oleji dokřupava. Polovinu pečené dýně rozmixujeme na pyré a spolu se sýrem a zbylým máslem vmícháme do rýže. Necháme pár minut odstát. Nakonec do rizota přidáme pečené kousky dýně, ozdobíme šalvějí a posypeme parmazánem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 206x
Komentáře receptu Dýňové rizoto
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!