Nadívaný bažant na víně
Suroviny
1 bažant
120 g slaniny
80 g másla
150 ml dezertního vína
150 ml vývaru
3 bobule jalovce
sůl
NÁDIVKA:
200 g jater
100 g slaniny
100 g šunky
150 g čerstvých hub
2 housky
2 žloutky
100 ml mléka
sůl
pepř
Postup
Bažanta očistíme a zvenku i zevnitř osolíme. Do mísy dáme jemně nasekaná nebo umletá játra, slaninu, šunku a houby, v mléce namočené housky a žloutky. Celé osolíme, opepříme a dobře promícháme. Bažanta naplníme nádivkou, sepneme, dáme do pekáčku s máslem. Obložíme slaninou, podlijeme vínem a vývarem. Přidáme jalovec a necháme péct dozlatova. Podáváme s brambory a se zelím.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 906x
Komentáře receptu Nadívaný bažant na víně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!